Pro sau contra folosirii mijloacelor video de comunicare online în mediere

Este absolut imposibil să ignorăm modul în care evoluează tehnologia. Și, dat fiind că în mediere spețele pot fi dintre cele mai variate, este cazul să ne gândim și cum se vor utiliza mijloacele actuale de comunicare video online în procedura medierii.

Un domeniu aparte în care conferințele video online pot fi utile este acela al medierii transfrontaliere, unde prezența personală a părților nu poate fi întotdeauna obținută. Apoi, chiar și în divorț pot exista situații în care o parte se află într-o țară, iar cealaltă într-o altă țară.

Deși în unele situații acest mijloc de comunicare poate fi avantajos, consider că sunt și aspecte mai puțin favorabile. Medierea se bazează în general pe afect. În mediere comunicarea este directă și de multe ori se exprimă sentimentele care au generat de fapt conflictul, iar un ecran de calculator și un microfon ar putea să împiedice realizarea pe deplin a comunicării.

Apoi, mai există și chestiunile de natură tehnică. Fiecare dintre părți trebuie să aibă acces la o rețea unde internetul este de bună calitate, astfel încât să nu existe niciun fel de întreruperi în convorbire. În fine, trebuie luate în considerare mediul din care provin părțile, precum și educația acestora în ce privește utilizarea mijloacelor de comunicare informatice.

Dacă în prezent ideea unei medieri realizate integral prin conferințe video nu pare foarte practică, viitorul ar putea să aducă schimbări importante, iar aceste modalități moderne de comunicare ar putea chiar să fie introduse în ghiduri de mediere cu precizările de rigoare referitoare la condițiile de folosire.

Și, de ce nu, chiar părțile, elementul cheie al medierii, ar putea fi cele care vor propune noi moduri de comunicare.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s