Despre examene și examene

În prezent, accesul în profesia de mediator se face pe baza unui examen DAR, spre deosebire de accesul în magistratură depre care scriam recent, examenul este dat DOAR la sfârșitul cursurilor, nu și la începutul lor.

Nu o dată s-a pus problema, în discuțiile cu colegii mediatori, a conflictului de interese al celor care dețin școlile și al celor care decid viitorul cursurilor de formare, ori chiar al calității și seriozității examenelor.

Dacă vrem ca profesia de mediator să fie privită cu seriozitate de către celelalte profesii liberale, de către public și de către instituțiile publice și private atunci cred că trebuie ca formarea mediatorilor să fie regândită.

Înscrierea la cursuri să fie făcută pe baza unui examen de intrare, iar examenul de final să fie mult mai serios abordat decât în prezent. Și nu este concluzia mea, ci opinia exprimată de foarte mulți colegi mediatori.

Și să nu uităm de posibilitatea, prevăzută de Legea nr. 192/2006 chiar și astăzi, ca persoanele care urmează cursurile unui master autorizat în mediere să poată profesa ca și mediatori. Deocamdată nu există niciun master autorizat de Consiliul de Mediere, chiar dacă inițiative în acest sens au existat.

Dacă vorbim despre pregătirea mediatorilor, trebuie să vorbim deschis și sincer și să modificăm acele aspecte care au contribuit la decredibilizarea profesiei noastre.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s