Cum schimbăm percepția potențialilor clienți despre mediere

Pentru că profesia noastră este pusă la încercare în această perioadă, tindem să lăsăm pe plan secund imaginea pe care o are publicul despre mediere. Uneori chiar uităm că tot ceea ce spunem pe internet – bun sau rău despre mediere, va fi citit de persoane care ar putea fi interesate de această procedură.

Nu cred că este atitudinea cea mai potrivită. Internetul are marele avantaj că reține informațiile pentru foarte multă vreme. Dar, atunci când articolele sau comentariile la adresa profesiei ori a mediatorilor sunt negative, larga răspândire a accesului la internet ar putea să fie în dezavantajul nostru.

Și nu doar informația disponibilă pe internet poate să creeze percepții negative, ci și modul în care discutăm în public – la conferințe, mese rotunde, cursuri. Nu cu mult timp în urmă, un invitat la o conferință pentru mediatori a asistat la mai multe discuții între participanți în care erau exprimate nemulțumirile acestora. Nu e greu să ne imaginăm care erau nemulțumirile. Însă, la finalul evenimentului, invitatul și-a manifestat îngrijorarea cu privire la criticile expuse de mediatori și a remarcat că o persoană care nu are prea multe informații despre mediere și mediatori ar putea fi foarte ușor convinsă de “argumentele” expuse să nu apeleze la o asemenea procedură, chiar și în eventualitatea în care s-ar afla într-un confict care poate fi mediat.

O astfel de reacție nu poate să nu ne pună pe gânduri. E drept că sunt foarte multe probleme, dar ele trebuie rezolvate intern. Profesia de mediator a avut și va avea imaginea la care contribuim fiecare dintre noi. Și cred că ar fi în beneficiul nostru și al profesiei dacă aceste contribuții ar fi dacă nu optimiste, atunci măcar constructive.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s