Ar trebui să putem discuta despre onorarii

Medierea este o profesie liberală și, ca în alte profesii liberale, serviciile de mediere se realizează contra cost. Am observat însă, în discuțiile cu colegii mediatori, că există o reticență foarte mare în a discuta onorariile.

Serviciile notarilor sunt evaluate prin grile care conțin valori minime și valori maxime, iar practica a stabilit deja anumite sume standard în practica avocaților. Nu cred că în profesia de mediator, dat fiind specificul ei, pot să existe limite foarte clare. Profesia este încă la început.

Dar, consider că ar trebui să existe o transparență mai mare cu privire la costurile procedurii de mediere care să ajute corpul profesional să obțină credibilitatea pe care o au celelalte profesii liberale.

Cu siguranță ar fi util pentru mediatorii aflați la început să afle cum își pot evalua munca în timp și în funcție de complexitatea cazurilor pe care le întâlnesc. În plus, dacă informarea obligatorie cu privire la mediere îi ajută pe potențialii beneficiari ai medierii să afle despre procedură și avantajele ei, transparența poate constitui un argument în favoarea seriozității și caracterului profesionist al mediatorilor.

Rămâne să aflăm noi, mediatorii, de ce ne este frică să discutăm despre onorarii, de ce ne subevaluăm munca de cele mai multe ori și, mai ales, cum putem să depășim aceste obstacole.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s