Singura activitate cu care este compatibilă calitatea de membru în Consiliul de Mediere este cea de mediator

Discutăm de cîţiva ani de zile despre problemele pe care le întâmpinăm în activitatea noastră. Ar fi deci momentul să discutăm şi despre cum rezolvăm aceste probleme. 

Unul dintre subiecte îl reprezintă statutul membrilor Consiliului de Mediere, un statut cvasi-inexistent din punct de vedere legal – să nu uităm că nu există nici măcar un statut al mediatorilor – şi, totodată, în permanenţă criticat.

Motivele criticilor sunt simple şi pertinente – interesele personale ori de grup au primat, în dauna intereselor profesiei şi ale mediatorilor.

Un prim pas în rezolvarea problemei îl reprezintă stabilirea clară a regimului incompatibilităţilor şi conflictelor de interese al membrilor Consiliului de Mediere. Aşa cum am spus şi în declaraţia de intenţie, este o chestiune ce ţine de demnitate şi de respectul faţă de colegii mediatori, ca toţi membrii nou aleşi în Consiliul de Mediere să renunţe la toate activităţile conexe celei de mediator. Concret, asta înseamnă suspendarea din funcţiile deţinute ca formator, evaluator, expert etc. pe întreaga perioadă a mandatului de membru în Consiliul de Mediere.

Dacă vorbim despre binele medierii şi al mediatorilor, atunci trebuie să o facem din perspectiva mediatorului, cu atât mai mult cu cât membrii Consiliului de Mediere sunt reprezentanţi aleşi de mediatori, iar activitatea lor trebuie să îi vizeze în exclusivitate pe aceştia.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s