Cât ar trebui să coste promovarea medierii şi a mediatorilor

Mediatorii şi medierea au nevoie de promovare, aşa cum se întâmplă în oricare altă profesie liberală din România şi din lume.

Această promovare este una dintre atribuţiile Consiliului de Mediere. Din păcate, ştim cu toţii cum s-a desfăşurat această activitate în ultimii ani şi care au fost rezultatele. Fluturaşele împărţite pe străzi, ideile care nu au legătură cu profesia (medierea nu este un bun), comisia de promovare a cărei componenţă şi activitate nu ne-au fost niciodată clare, nouă, mediatorilor – toate acestea au făcut ca medierea să fie privită ca o profesie superficială.

Zilele acestea s-a pus întrebarea cum s-ar gestiona un buget de 1 milion de euro pentru promovarea medierii. Repet, cum am spus şi în declaraţia de intenţie anexată dosarului de candidatură: 1.000.000 euro pentru promovare este exagerat şi nu are o bază reală.

Este obligatoriu ca un nou Consiliu de Mediere să creeze relaţii de lungă durată cu mass-media, să semneze protocoale de colaborare cu instituţiile statului, cu companii publice şi private ori cu universităţi. Iar lista poate şi trebuie să fie completată, pentru că medierea are o aplicabilitate foarte vastă. Şi, mai mult decât atât, trebuie să existe rezultate concrete.

Aceste colaborări pot fi oficializate printr-un sistem de parteneriat în care toate părţile au un statut egal şi se sprijină reciproc.

Totodată, acest sistem de parteneriat nu implică resurse financiare, ci doar timp, muncă şi perseverenţă.

Atât trebuie să investească un nou Consiliu de Mediere în promovarea profesiei şi a mediatorilor.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s