Întrebări și răspunsuri

Vă invit să îmi adresați aici, în formularul de comentarii, toate întrebările legate de candidatura pentru calitatea de membru al Consiliului de Mediere. Tot aici, veți putea citi răspunsurile.

Răspunsuri:

Intrebarea nr. 2: Candidatii isi depun si declaratiile de avere si de interese?

Potrivit actualelor reglementări, nu. Dar, este un aspect care intră în categoria celor care trebuie lămurite de către noul Consiliul de Mediere, împreună cu un regim al incompatibilităților și conflictelor de interese.

Intrebarea nr. 3: Pentru candidatii din tara: In cazul in care obtineti mandat in Consiliul de Mediere unde intentionati sa va stabiliti domiciliul?

București.

Intrebarea nr. 4: Care este primul demers pe care doriti si puteti sa il intreprindeti in calitate de membru al CdM?

Analiza situației actuale a stadiului tuturor procotoalelor cu instituțiile publice și private, urmată de stabilirea de noi protocoale și punerea în aplicare a celor care nu au fost implementate până acum, inclusiv a celor cu forurile internaționale.

Intrebarea nr. 5: Care este cea mai grava problema cu care se confrunta Medierea in acest moment?

Informațiile incorecte și inconsecvente care au ajuns în mass-media și al căror rezultat, resimțit direct de către mediatorii care își doresc să aibă clienți în birourile lor, este o percepție negativă a publicului, dar și a instituțiilor, în legătură cu procedura medierii și profesia de mediator.

Intrebarea nr. 6: Cum gestionati un buget de 1 milion de euro alocat pentru promovarea medierii in Romania?

Această sumă este exagerată și nefondată. Promovarea medierii trebuie și poate fi făcută gratuit.

Intrebarea nr.7: Cum considerati ca poate fi aplicata aceasta atributie a Consiliului de Mediere in timpul mandatului dvs.: „apără şi promovează interesele mediatorilor în scopul prevenirii sau eliminării practicilor discriminatorii sau monopoliste în furnizarea serviciului de mediere”?

Fiecare mediator are dreptul să aibă clienți. Afișarea la toate instanțele, sediile barourilor, sedii de instituții publice (primării, prefecturi, consilii locale și județene etc.) a listei mediatorilor autorizați și activi în localitatea respectivă va asigura o informare corectă a publicului. Rămân de stabilit criteriile de afișare, deși opțiunea mea este afișarea în ordinea alfabetică a numelor mediatorilor și a datei de la care activează în profesie, respectiv a domeniilor de specializare, dacă acestea există.

Intrebarea nr. 8 (2 in 1): Considerati o conditie necesara si obligatorie cunoasterea unei limbi straine in calitate de membru al Consiliului de Mediere? Cate limbi straine cunoasteti si la ce nivel?

Este necesară cunoașterea unei limbi străine. Vorbim despre o instituție de reglementare care trebuie să poată stabili relații de cooperare cel puțin cu organisme similare din alte state europene. Personal, vorbesc limba engleză la un nivel independent și limba franceză la un nivel elementar.

Intrebarea nr. 9: Cand apreciati ca se va incheia etapa promovarii medierii avand ca rezultat implementarea si consacrarea profesiei pe piata romaneasca?

Promovarea medierii nu se încheie niciodată. Prin natura conflictelor care pot fi soluționate prin mediere, dar și ținând cont de faptul că societatea evoluează în permanență, promovarea trebuie adaptată continuu realității practice. Dacă vorbim strict de consacrarea profesiei, atunci un termen realist este de minim 4-6 ani.

Intrebarea nr. 10: Previzionati momentul cel mai dificil al campaniei pe care o desfasurati?

Perioada imediat următoare depunerii candidaturii.

Reclame

Un gând despre &8222;Întrebări și răspunsuri&8221;

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s