Profesia de mediator. NU ca oricare alta..

Atunci cand am decis sa devin mediator, am facut-o pentru ca, dintre toate profesiile pe care le-am avut, aceasta mi s-a parut singura in care sufletul si mintea se pot imbina spre a face bine. Si nu un bine personal, ci un bine public.

Judecand la rece, meseria de mediator este, in parte, ca oricare alta. A fi mediator inseamna a te lupta cu institutiile, de la infiintarea biroului si pana la bilanturile contabile anuale, a bate la usi inchise, a vorbi cu oameni care uneori nu au urechi sa auda.

Si totusi, mediatorul are ocazia, mai mult decat alti liber profesionisti (ar trebui sa avem dreptul sa folosim acest termen, nu-i asa?), sa vada oamenii asa cum sunt: oamenii sunt buni, rai, egoisti, darnici, saraci, bogati, muncitori, lenesi dar, alaturi de mediator, sunt tot oameni. De cate ori nu vi s-a intamplat in timpul unei sedinte de mediere, poate pe la inceputul activitatii voastre, sa recunoasteti in problema supusa medierii o parte din voi, din viata voastra? De cate ori, succesul sau esecul unei medieri, nu v-a facut sa va puneti intrebari si sa cautati raspunsuri pentru a deveni voi insiva mai buni si pentru a-i putea ajuta pe urmatorii clienti sa isi rezolve situatia?

Nu gresesc deci cand spun ca medierea nu este chiar o profesie ca oricare alta. Prin mediere si noi – mediatorii – crestem, personal si profesional.

Si atunci, de ce cei din jurul nostru continua sa desconsidere medierea…?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s