Cateva cuvinte despre unitatea mediatorilor

In momentele cruciale din existenta oricarei profesii, unitatea s-a dovedit a fi cea mai de pret calitate. Cum sta profesia de mediator la acest capitol?

Sa luam exemplul recent al traducatorilor si interpretilor autorizati. La scurt timp dupa publicarea in dezbatere publica a unui proiect de lege care modifica in esenta activitatea traducatorii si interpretilor judiciari acestia au protestat, in strada, la Cluj-Napoca, Bucuresti si chiar si la Sibiu solicitand revizuirea legii. Au obtinut prin protestul lor, in prima faza, prelungirea dezbaterilor publice asupra textului de lege si, cine stie, poate vor fi contribuit astfel la revizuirea proiectului.

Vazand unitatea acestei profesii mult mai putin numeroasa daca o comparam cu magistratii sau cu avocatii, nu pot sa nu ii admir. Au obtinut ceva! Au facut, impreuna, un efort si si-au exprimat un punct de vedere comun – nu comun fiecaruia dintre ei ca individ, ci comun profesiei lor. Nu au fost orgolii si nici lupte pentru pozitia I, ci doar un drum parcurs pentru a atinge un rezultat.

Uitandu-ma in perioada prezenta, dar si in trecutul profesiei de mediator, ma intreb pe cand unitate si in profesia noastra? Nu cumva cu totii avem acelasi scop? Si daca da, de ce nu se vede prin rezultate?

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s